Wat mag er in een bouw- en sloopafval container?

Wat mag er in bouw- en sloopafval container? Veel mensen vragen dit zich af wanneer zij een container huren bij 010 Afvalcontainers. Een eenduidig antwoord is er niet, want bouw en sloopafval is erg divers. Bij een verbouwing komt er namelijk veel afval vrij: dit noemen wij een gemengde afvalstroom. Een passende bouwcontainer zorgt ervoor dat al uw bouw- en sloopafval veilig, snel en gemakkelijk gedeponeerd kan worden. Maar wat is bouw en sloopafval nou eigenlijk? Zoals we al eerder benoemden, is dit al het vuilnis wat vrijkomt bij een sloopproject of verbouwing. Hieronder zullen wij plaatsen wat er wel en niet in de bouwcontainer mag.

Wat mag u afvoeren?

Het volgende bouw- en sloopafval afvoeren via onze bouwcontainers is toegestaan:

  • Glas
  • Grofvuil
  • Vloerbedekking
  • Papier en karton
  • Gips
  • Gibo
  • Plastic en kunststof
  • Hout
  • Puin
  • Matrassen (met toeslag)

Het bovenstaande bouw- en sloopafval mag allemaal in onze bouwcontainers gegooid worden door u, wij zetten de container neer én halen hem op! Soorten afval die niet bij de bovenstaande lijst staan worden niet beschouwd als bouw-  en sloopafval. Hierdoor mogen deze soorten afval dan ook niet in bouw- en sloopcontainers gedeponeerd worden, de reden hiervoor is dat het dan moeilijker wordt om afval te scheiden en recyclen. Zo kunnen asbesthoudende materialen of chemische materialen in de verkeerde afvalstroom terecht komen, wat een schadelijk effect heeft op het recycleproces. Asbesthoudend afval moet altijd apart worden afgevoerd.

Soorten bouwcontainers

Wij bieden vier soorten bouwcontainers voor u aan op deze pagina, namelijk: bouwcontainers van 3m³, 6m³, 10³ en een gesloten variant van de 10³ grootte. Het is belangrijk dat u goed inschat hoe groot de container is die u ongeveer nodig heeft. Wanneer een kleine container vaker gewisseld moet worden, betekent dit dat u uw bouw- en sloopafval in de tussentijd nergens kwijt kunt.

Wij streven ernaar om containers die op werkdagen voor 16:00 uur besteld worden al de volgende dag op locatie te plaatsen! Mocht dit niet lukken, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Ons gepassioneerde team staat voor u klaar in de regio Rotterdam, waar ook onze thuishaven ligt. Heeft u een bouw- en sloopafvalcontainer nodig, maar woont u niet in het gebied waar wij doorgaans containers leveren? Ook dan staan we voor u klaar! Wij kijken wat mogelijk is en schakelen eventueel met een partnerbedrijf in om klussen in heel Nederland te klaren.

Zijn onze bouwcontainers duurzaam?

Dit is een vraag die wij vaak van onze klanten horen, vooral door de diversiteit aan afvalstromen die wij afvoeren. Wanneer wij het bouw- en sloopafval afvoeren, kiezen wij voor duurzaamheid. Wanneer wij de bouwcontainer op uw locatie hebben opgehaald en naar ons terrein hebben gebracht, scheiden wij de inhoud direct. Hierdoor kunnen wij uw afvalstroom beter recyclen en het een tweede leven geven. Bij 010 Afvalcontainers zijn wij van mening dat wij moeten bijdragen aan een vermindering in afvalverbranding in Nederland. Wilt u samen met ons meehelpen aan een circulaire-economie en een beter Nederland? Als het antwoord ja is dan zijn wij dé afvalcontainer partij voor u. Benieuwd naar andere services die wij bieden? Bekijk onze site of neem contact met ons op!